Takaisin edelliselle sivulle

Monika-Naisten toiminta perustuu luottamukseen

Monika-Naisten toiminta perustuu luottamukseen

27.3.2017

Monika-Naisten liitto ry tavoittaa kohderyhmänsä montaa eri kautta. Liitossa halutaan työllistää nimenomaan maahanmuuttajataustaisia asiantuntijoita, koska heillä on kulttuuri- ja yhteisöosaamista sekä kielitaitoa. Se vetää puoleensa asiakkaita. Liiton raportointi saa kehuja STEAn asiantuntijoilta. Mitä vinkkejä Monika-Naisillla on raportointiin?

 

Monika-Naisten liitto ry on monikulttuurinen naisjärjestö, joka tukee maahanmuuttajataustaisten naisten tasa-arvoista asemaa järjestämällä matalan kynnyksen toimintaa ja tukea. Samalla se toimii kattojärjestönä 12 eri maahanmuuttajajärjestölle.

”Meillä käy sekä pitkään Suomessa olleita, että vasta maahan tulleita, jotka ehkä odottavat turvapaikkapäätöstä”, kertoo Monika-Naisten toiminnanjohtaja Jenni Tuominen.

Ydintyötä on tukea väkivallan tai sen uhan alla olevia naisia Voimavarakeskus Monikan neuvonnalla, vertaistukiryhmätoiminnalla, verkkochätissä ja auttavassa puhelimessa. Väliaikaista kriisiasumista väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille tarjoaa salaisessa osoitteessa Turvakoti Mona.

MoniNaisten tilassa tuetaan kotoutumista mm. tarjoamalla yksilöohjausta ja ryhmätoimintaa kuten suomenkielisiä keskusteluryhmiä ja tilaisuuksia, joissa kerrotaan vaikkapa suomalaisesta oikeuslaitoksesta ja vahvistetaan kansalaistaitoja.  Osaavat Naiset -toiminta puolestaan tukee työllistymistä. Työpajoissa tehdään ansioluetteloita ja harjoitellaan työhaastattelutilanteita. Monilla maahanmuuttajilla ei ole verkostoja ja suosittelijoita, jolloin järjestö voi toimia backuppina.
 

Tiiviit yhteydet maahanmuuttajayhteisöihin

STEAn avustusvalmistelija Niina Pajari kertoo, että Monika-Naiset tavoittaa hyvin kohderyhmänsä ja pystyy aidosti auttamaan heitä.

Tuominen sanoo, että kohderyhmä tavoitetaan montaa kautta.

”Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja muiden järjestöjen kanssa ja he osaavat ohjata ihmisiä meille. Toiminta täydentää peruspalveluja. Meillä on myös tiiviit yhteydet maahanmuuttajayhteisöihin, joissa tieto toiminnastamme leviää hyvin.”

Monika-Naiset työllistää monitaustaisia henkilöitä. Toimistossa voi asioida noin 15 eri kielellä. Tuomisen mukaan liitossa halutaan työllistää nimenomaan maahanmuuttajataustaisia asiantuntijoita, koska heillä on kulttuuri- ja yhteisöosaamista sekä kielitaitoa. Se vetää puoleensa asiakkaita.

”Tässä työssä luottamus on kaiken a ja o. Mainetta pitää rakentaa ja ylläpitää. Se vaatii, että on ihmisten kanssa tekemisissä ja tapaa kasvotusten. Lisäksi meillä on verkkosivut ja esitteitä useilla eri kielillä. Viestimme aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa.”

 


Kuva: Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hitomi Tabuchi ja Suomi-Syyria Ystävyysseura ry:n puheenjohtaja Mania Alkhatib.

Raportointi selkeyttää omaa toimintaa

Monika-Naiset saavat STEAsta kehuja myös raportoinnin osalta. Mikä on salaisuus hyvän raportoinnin takana?

”Pidämme raportointia tärkeänä ja se on hyvää aivojumppaa. Silloin reflektoidaan, mitä ja miten on asiat tehty. Raportoinnissa auttaa, että toimintasuunnitelma on kunnon rautalankaversio. Esimerkiksi jokaisen tavoitteen tulokset, mittarit ja vaikutukset on kirjattava ja tekeminen pitää pilkkoa pieniksi osiksi. Silloin raportointikin on helppoa”, vinkkaa Tuominen.

Tuominen myöntää, että raportointi on vaatinut opettelua, sillä dataa kertyy paljon. Täytyy miettiä, mitä mitataan ja miten.

”Raportointi on oman työn kehittämistä. Se selkeyttää oman toiminnan rakenteita. ”

Matalan kynnyksen toiminta asettaa joskus haasteita raportoinnille. Kaikkia ihmisiä ei aina voida kirjata. Toimintaan voi tulla myös nimettömänä.

”Meillä käy monenlaisia ihmisiä. Se on otettava huomioon jo palvelujen suunnittelussa”, Tuominen sanoo.

Lue lisää Monika-Naisista:

https://monikanaiset.fi/

Tänä vuonna Monika-Naiset liitto ry saa STEA-avustusta yhteensä 919 000 euroa.

teksti: Sanna Kontkanen
kuvat: Liiton omia kuvia