Sisältöjulkaisija

null Etsimme vapaaehtoistoiminnan ideoita valmennettavaksi

Etsimme vapaaehtoistoiminnan ideoita valmennettavaksi

12.9.2017

Onko sinulla arkea parantava ratkaisu tai muu kokeilun arvoinen idea ihmisten hyvinvointiin liittyvään vapaaehtoistoimintaan? STEA etsii loka-marraskuun aikana ideahaun kautta uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja rahoitettavaksi.

STEAn vapaaehtoistoiminnan ideahaku aukeaa 2. lokakuuta ja kestää 15. marraskuuta saakka. Kokeilun paikka on netissä toimiva palvelu, missä kaikki voivat ideoida ja kehittää kaikenlaisia yhteisiä kokeiluja sekä hakea niille rahoitusta. Palvelun tarjoaa valtioneuvoston kanslia.

Kokeilun paikka yhdistää ideoijat, sparraajat, rahoittajat ja käyttäjät. Heitä ideasi Kokeilun paikka -sivustolle – oletpa sitten yksittäinen henkilö, yhteisö tai järjestö. Ideahaku on avoin kaikille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että varsinaisen avustushakemuksen STEAlle voi ensi keväänä tehdä vain avustuskelpoinen yleishyödyllinen järjestö tai säätiö.

STEA poimii Kokeilun paikka -sivustolle tulleet vapaaehtoistoimintaan liittyvät parhaat ideat ja valmentaa ideoiden jalostamisessa rahoituskelpoiseksi. Kahden päivän valmennus pidetään keväällä 2018. Valmennuksessa käydään STEAn asiantuntijoiden kanssa läpi aiheeseen liittyvää tutkimusta, kohderyhmän huomioimista, yhteistyömahdollisuuksia, idean muuttamista projektisuunnitelmaksi ja rahoitushakemuksen tekoa.

Kokeilun paikka on tehty valtioneuvoston kanslian ja suomalaisen kokeilijayhteisön yhteistyönä. Se on syntynyt hallitusohjelmaan nojaavassa Kokeileva Suomi -kärkihankkeessa, joka luo edellytyksiä kokeilukulttuurille yhteiskunnan eri tasoilla.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Sini Seemer, etunimi.sukunimi@stm.fi

Tutustu Kokeilun paikkaan sivulla www.kokeilunpaikka.fi

päivitetty 9.10.2017 – Muuttunut lisätietojen antaja: Sini Seemer