Sisältöjulkaisija

null Onko välillä tylsää

Onko välillä tylsää — hyvä! Ruokit luovuuttasi

Miksi parhaat ideat syntyvät suihkussa, pyöräillessä, viikonloppuna metsäretkellä, lomalla vieraassa maassa ja keskellä yötä?

Aivot tarvitsevat rauhaa kyetäkseen luovuuteen. Parhaat ideat eivät synny keskellä kiireistä päivää, vaan silloin kun katselee kuikan lipumista järven pinnalla — silloin kun on myönteisessä mielessä vähän tylsää.

Aivotutkija Minna Huovilaisen mukaan kannattaa siis välillä haahuilla ja tuijotella seiniä. Jos pää on aivan jumissa, lähde kävelylle tai heitä vitsiä työkavereiden kanssa. Voit myös ”lainata muiden aivoja”: miten lapsi tai intialainen guru ratkaisisi ongelman?   

Tarvitaan rohkeutta tehdä asioita eri tavalla. Luovuudesta paljon puhunut yrittäjä Saku Tuominen on sanonut lopettaneensa epäonnistumisen kymmenen vuotta sitten — on vain kokeiluja, jotka eivät toimi.

Meissä kaikissa on luovuutta ja ideointikykyä. Kutsumme kaikki ideoimaan uusia ajatuksia vapaaehtoistoimintaan! Minkälainen vapaaehtoistoiminta saa ihmiset kiinnostumaan, miten löytää uusia vapaaehtoisia ja minkälaista vapaaehtoistoimintaan liittyvää yhteistyötä kannattaisi kokeilla?

STEA etsii ideahaun kautta uusia vapaaehtoistoiminnan muotoja valmennettavaksi ideasta rahoitukseen. Kokeilunpaikka.fi -sivustolla alkava ideahaku on auki ja jatkuu 15. marraskuuta saakka.

Elina Varjonen
Elina Varjonen Erityisasiantuntija