Sisältöjulkaisija

null Sosiaali- ja terveysministeriön avustuspäätös julkaistu: sosiaali- ja terveysjärjestöille 11.2 miljoonaa euroa lisää avustuksia

Sosiaali- ja terveysministeriön avustuspäätös julkaistu: sosiaali- ja terveysjärjestöille 11.2 miljoonaa euroa lisää avustuksia

27.6.2018

– avustusten piiriin yli 100 uutta järjestöä

Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa Veikkauksen rahapelitoiminnan tuotoista avustuksia järjestöille ja säätiöille 11.3 miljoonaa euroa. Avustuksia saa nyt 325 hakijaa. Aiemmin tänä vuonna avustuksia on jaettu 871 hakijalle yhteensä 342 miljoonaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö päätti erillishaun avustuksista 27. kesäkuuta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) ehdotuksen mukaisesti. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi jakoesitystä.

Rahapelitoiminnan tuotoista jaetaan nyt avustuksia kolmeen uuteen avustusohjelmaan sekä pienavustuksia pienille järjestöille. Arvokas-avustusohjelmalla tuetaan haasteellisessa elämäntilanteessa tai äkillisessä muutostilanteissa olevia ihmisiä. Elämänote-avustusohjelmalla tuetaan ikäihmisten kotona asumista ja osallisuutta. Paikka auki II -avustusohjelmalla tuetaan nuorten ja osatyökykyisten työelämävalmiuksia.

Järjestöjen pienavustus on erityisesti pienille järjestötoimijoille suunnattu avustus, jonka avulla edistetään yhteisöllisyyttä ja aktiivista kansalaistoimintaa. Pienavustukset on tarkoitettu järjestöille, jotka eivät saa muuta avustusta STEAn kautta.

Lue sosiaali- ja terveysministeriön tiedote avustuspäätöksestä
Kaikki avustuspäätöksen tiedot STEAn avustustietokannassa