Sisältöjulkaisija

null Valmiina uuteen

Valmiina uuteen

STEAn ensimmäinen toimintavuosi on nyt toden teolla alkanut. Vuoden 2017 avustusehdotus on käsitelty ja sosiaali- ja terveysministeriö teki päätöksen tämän vuoden avustuksista.

Avustuslinjauksemme ja tulevan vuoden avustusten suuntaamista ohjaava toimeenpanosuunnitelmamme on valmistunut. Olemme nyt valmiina uuteen avustusten hakuaikaan. Moni asia on pysynyt entisellään, mutta uuttakin on edessä.
 
Toimintavalmiuttamme ja ketteryyttämme uudessa toimintaympäristössä testataan heti. Avaamme kahden viikon kuluttua, 20.2., ylimääräisen avustushaun kolmeen uuteen Suomi 100 -avustusohjelmaan. Samaa ketteryyttä odotetaan nyt myös järjestöiltä. Hakuaikaa uusiin ohjelmiin on maaliskuun loppuun.

Ohjelmaan valittavista hankkeista valmistellaan STEAlla avustusehdotus toukokuussa. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee avustuspäätöksen kesällä, ja järjestöt voivat käynnistää hankkeiden toiminnan heti päätöksen jälkeen.

Uudet avustusohjelmamme käsittelevät kaikki tavalla tai toisella muutosta ja muutoksessa pärjäämistä. Yksi ohjelmistamme tukee myös järjestöjen keskinäisen yhteistyön kehittämistä toimintaympäristön muutoksissa. Näemme, että yhteistyössä on voimaa ja mahdolllisuuksia.
 
Me entiset rahislaiset, nykyiset STEAn virkamiehet toimimme myös uudessa ympäristössä. Muutos on ollut meille suuri, mutta uusiin haasteisiin vastaamista helpottaa työtovereilta saatu apu ja vertaistuki.
 
Kohtaamme kaikki muutoksia ja haasteita työelämässä, perhepiirissä, ympäristössämme. Kun maailma ympärillä muuttuu tai naapurin elämä mullistuu, on yhteinen etumme pitää huolta siitä, että muutoksesta myös selvitään, ilman että kukaan putoaa matkasta. Pidetään huolta toisistamme.

Sisko Seppä
Sisko Seppä Johtaja