Sisältöjulkaisija

null Valtiovarainministeriö selvittää yhdenmukaisia valtionavustuskäytäntöjä

Valtiovarainministeriö selvittää yhdenmukaisia valtionavustuskäytäntöjä

16.12.2020

Maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö myöntävät yhdistyksille valtionavustuksia rahapelituotoista. Valtiovarainministeriön Valtionavustustoiminnan kehittäminen ja digitalisointi -hankkeessa toimiva jaosto on selvittänyt ministeriöiden erilaisia valtionavustuskäytäntöjä ja tehnyt alustavat ehdotukset niiden yhdenmukaistamiseksi. Jaoston tehtävä perustuu pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaan (2019).

Jaosto on koonnut kaikki alustavat ehdotuksensa väliraportiksi, josta se toivoo avointa, laajaa ja kantaa ottavaa keskustelua. Jaosto ottaa esimerkiksi ministeriöiden ja muiden valtionapuviranomaisten sekä valtionavustusten hakijoiden lausunnot huomioon valmistellessaan ehdotuksiaan ja loppuraporttiaan, jonka se julkaisee toukokuussa 2021.

Valtiovarainministeriö lähetti jaoston väliraportin lausuntokierrokselle tiistaina 15. joulukuuta. Lausuntoaika päättyy 31. tammikuuta 2021.

Lisätietoja hankkeesta ja linkki jaoston väliraporttiin lausuntopalvelussa on julkaistu valtiovarainministeriön verkkosivuilla.