Sisältöjulkaisija

null Vanhenevien avustusten maksupyynnöt toimitettava joulukuussa

Vanhenevien avustusten maksupyynnöt toimitettava joulukuussa

19.12.2017

Huomioithan, että mikäli avustuskohteellanne on nostamatonta avustusta, jonka viimeinen käyttöpäivä on 31.12.2017, tulee avustuksen maksupyyntö toimittaa STEAlle verkkoasioinnissa ennen vuoden päättymistä.

Jos aiotte käyttää vielä nostamatta olevan avustuksen vuoden 2017 aikana, huomaattehan, että Lain raha-automaattiavustuksista mukaisesti oikeus saada maksatus myönnetystä avustuksesta raukeaa, jos maksupyyntöä ei ole toimitettu avustuksen myöntämisvuotta seuraavan kalenterivuoden loppuun mennessä. Maksupyynnön voi tehdä STEAn verkkoasioinnin (https://asiointi.stea.fi) Maksatus-osiossa. Käsittelyaikojemme takia pyydämme lähettämään maksupyynnön hyvissä ajoin ennen vuoden päättymistä.

Maksettavaksi esitettävien kustannusten on kohdistuttava avustuksen käyttöajalle. STEA voi siten hyväksyä sellaisia avustuspäätöksen mukaisia kustannuksia, jotka hyvän kirjanpitokäytännön mukaisesti kirjataan vuoden 2017 kuluiksi. Jos avustuksen viimeinen käyttöpäivä on 31.12.2017, avustusta ei voi käyttää enää vuoden 2018 kuluihin ilman STEAn päätöstä avustuksen käyttöajan pidennyksestä.

Käyttöajan pidennys

Vanhenevalle avustukselle voi erityisestä syystä hakea käyttöajan pidennystä STEAn verkkoasioinnin Muutoksen haku -osiossa. Hakemuksesta tulee selvitä perustelut käyttöajan pidennystarpeelle. Käsittelyaikojemme takia pyydämme jättämään mahdollisen hakemuksen käyttöajan pidennyksestä hyvissä ajoin ennen vuoden päättymistä.

Lisätietoja nostamattomasta avustuksesta tai sen maksamisesta sekä käyttöajan pidennyksen hakemisesta voitte pyytää sähköpostitse tai puhelimitse järjestönne vastuutarkastajalta.