Takaisin edelliselle sivulle

Hae avustusta ajoissa!

Hae ajoissa!

18.4.2017

Uusia STEA-avustuksia voi hakea 18.4. -31.5. klo 16.15 saakka.

Heti alkuun viesti maaliskuussa Suomi 100 -avustusohjelmahakuun osallistuneille: ohjelmahakuun lähetetyt hankehakemukset eivät automaattisesti "siirry" tähän uusien avustusten hakemusten joukkoon. Jos ohjelmahakuun lähetetty hakemus hylätään, tulee hakemus täyttää ja lähettää STEAlle verkkoasioinnissa uudelleen ennen toukokuun hakuajan päättymistä. 

Verkkoasiointi, eli sähköinen hakeminen on osoittautunut todella käteväksi. Hakemukset ovat selkeämpiä ja johdonmukaisempia, lisäksi kaikki liitteet ja kirjaukset saadaan hienosti dokumentoitua ja liitettyä hakemuksiin. Sähköinen hakujärjestelmä antaa tasapuolisen käsittelypohjan kaikille avustusta hakeville.

Mutta mitä ihmettä!

Sähköinen asiointi paljasti meille entistä selvemmin yhden suomalaisille tyypillisen käyttäytymismallin: viime tinkaan jättämisen. Hakemukset lähetetään liian usein aivan hakuajan viimeisillä tunneilla tai pahimmillaan niitä yritetään lähettää hakuajan päättymisen jälkeen.

Maaliskuun haussa saimme 387 hakemusta. Niistä 257 saapui viimeisen hakupäivän klo 16.15 mennessä, eli asiallisessa aikaraamissa. 130 hakemusta saapui vasta viimeisen päivän virka-ajan päättymisen jälkeen. Tuolloin se vielä oli mahdollista. Jatkossa hakuaika päättyy virka-ajan puitteissa, jotta voimme paremmin turvata hakemiseen tarvittavan teknisen tuen saatavuuden.

Viime hetkeen jättämisellä on riskinsä. Olen pohtinut mielessäni, että hakijat varmaan haluavat viimeistellä hakemuksensa mahdollisimman hyvin. Oikeasti tuo halu viimeistellä viimeiseen hetkeen saakka voi vaarantaa koko hakemuksen. Entäs jos tulee sähkökatkos tai verkkoyhteys pettää? Viime hetkeen jättäminen kertoo huonosta suunnittelusta ja huonosta riskienhallinnasta. Hyvin hoidettu järjestö hoitaa tärkeät asiat ajallaan.

Jotkut ovat huolissaan siitä, että hakemuksen lähettämisen jälkeen hakemusta ei pääse muuttamaan, siksi hakemusta haudotaan viimeiseen asti. Tästä ei kannata olla huolissaan. Hakemukselle tärkeät liitteet, esim. ulkopuoliset lausunnot saadaan kuitenkin mukaan vielä jälkikäteen STEAn lähettämän lisätietopyynnön kautta.

Nyt siis hihat heilumaan, vuoden 2018 avustukset ovat tarjolla sosiaali- ja terveysalan järjestöille! Hae ajoissa.

Hilppa Tervonen
Hilppa Tervonen Valmistelupäällikkö