Sisältöjulkaisija

null Poikkeustoimia poikkeustilanteessa

Poikkeustoimia poikkeustilanteessa

Olemme kaikki seuranneet uutisointia ja keskustelua koronavirustilanteesta Suomessa ja muualla maailmassa. Poikkeuksellinen tilanne nostaa esiin huolen omasta ja läheisten terveydentilasta, ja vaikutukset näkyvät myös työelämässä ja vapaa-ajalla.

Joudumme muuttamaan toimintatapojamme. Kun fyysiset ihmiskontaktit vähenevät, on yhteinen tehtävämme etsiä uusia keinoja auttaaksemme niitä, jotka muuten jäisivät yksin ja ilman apua.

Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen rooli korostuu poikkeuksellisessa tilanteessa. Oman toiminnan kohderyhmien tuen ja avun tarpeen tunnistaminen ja kohderyhmien tavoittaminen yhdessä viranomaisten ja vapaaehtoisten avun tarjoajien kanssa on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Me STEAssa uskomme ja tiedämme, että järjestöissä on joustavuutta, avoimuutta uudelle ja ennen kaikkea halua auttaa. Jakamalla tietoa ja ideoita, tarjoamalla omaa osaamistamme yhteistyökumppaneillemme ja tapoja osallistua auttamiseen auttamishaluisille, olemme vahvempia yhdessä.

Kuten viime viikolla kerroimme, avustuksella tehdyn toiminnan kaikista muutoksista ei tarvitse tehdä STEAlle muutoshakemusta, jos toiminta pysyy avustuspäätöksen käyttötarkoituksen mukaisena (13.3. verkkosivuilla julkaistu tiedote)

Jos poikkeuksellinen tilanne kuitenkin edellyttää merkittäviä muutoksia toiminnassa tai vaikuttaa oleellisesti avustuksella palkattuun henkilöstöön, kannustamme ottamaan yhteyttä omaan avustusvalmistelijaan mahdollisen muutoshakemuksen tekemiseksi. Oman yhteyshenkilönne tiedot löydätte verkkosivujemme yhteystietolistasta. Linkki avaa Excel-tiedoston.

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Hilppa Tervonen
Valmistelupäällikkö
STEA

PS. Olemme STEAssa pyrkineet nyt siirtämään kaikki seuraavan kuukauden tapaamiset, koulutukset, tarkastukset ja seurantakäynnit verkkoon tai myöhempään ajankohtaan.

Julkaisemme tällä viikolla verkkosivuillamme vastauksia meille tähän mennessä saapuneisiin yleisimpiin kysymyksiin. Seuraa verkkosivujamme!

Hilppa Tervonen
Hilppa Tervonen Valmistelupäällikkö